România se confruntă de șase luni cu epidemia de COVID-19, după ce primul caz a fost confirmat oficial pe data de 26 februarie. Astăzi, numărul total îmbolnăviri depistate a ajuns la 81.646

Peste 36.700 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 30 zile, ceea ce înseamnă că 45% dintre românii care s-au infectat cu noul coronavirus au făcut-o din 26 iulie și până acum.

Pentru ultimele două luni - perioada vacanțelor - proporția de infectare este de 68% din totalul cazurilor.

Miercuri, 26 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 81.646 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 36.286 pacienți au fost declarați vindecați și 9.911 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.Unde au fost cele mai multe cazuri de COVID-19.

O statistică prezentată de INSP arată că din totalul cazurilor confirmate până acum de COVID-19, cele mai multe s-au înregistrat în București (12,2%), urmat de Suceava (6,4%), Argeș (6,1%), Brașov (5,4%) și Prahova (4,8%).

Retail jobs

De la începutul epidemiei, cele mai multe cazuri înregistrate au fost în săptămâna 3 - 9 august, când au fost confirmate 8.544 de cazuri noi de coronavirus.

De asemenea, peste 4.000 de cadre medicale s-au îmbolnăvit de COVID-19 în cele șase luni.

În ceea ce privește bilanțul deceselor, ponderea cea mai mare o are Suceava (10,5%), urmată de București (7,5%), Argeș (5,9%), Galați (4,6%) și Brașov (4,4%).

Deși în ultima perioadă au început să apară decese și la persoane care aparent sunt tinere și fără comorbidități, totuși, în 94,8% dintre cazuri este vorba despre persoane care aveau și alte afecțiuni, iar 79,8% dintre decese s-au înregistrat în rândul persoanelor de peste 60 de ani. De asemenea, 59,7% dintre cei care au pierdut lupta cu virusul sunt bărbați.

O analiză a specialiștilor de la INSP arată că sunt cinci săptămâni de când în România se înregistrează zilnic, în medie, mai bine de 1.000 de cazuri pe zi. Totuși, analiza arată o scădere în ultima săptămână (17-23 august) a numărului de cazuri, o evoluție care corespunde unui trend global, potrivit datelor anunțate de OMS.

Citeste si:
Pandemia “a adus pe lume” un nou miliardar aproape în fiecare zi
Pandemia “a adus pe lume” un...

În săptămâna 17-23 august, peste 34 la sută din totalul cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat în București, Prahova, Iași, Bihor și Timiș.

În ceea ce privește decesele, 30,9% din total au fost înregistrate în București, Bihor, Argeș, Buzău si Iași.

Față de săptămâna anterioară, 10 județe sunt pe un trend ascendent în ceea ce privește evoluția epidemiei (Alba, Botoșani, Călărași, Dolj, Iași, Satu Mare, Sălaj, Teleorman și Tulcea), în timp ce Bucureștiul a rămas cam la același nivel (s-a stabilizat), iar o serie de alte județe înregistrează o tendință de descreștere.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri