România se apropie vertiginos de 100.000 de cazuri de coronavirus. Revenirea elevilor în bănci și interacțiunea dintre aceștia va pune și mai multă presiune pe sistemul medical. Daniela Rajka, șefa Comisiei de Medicină Școlară spune că va fi foarte dificil de gestionat acest început de an școlar și că inevitabil vor apărea mai multe cazuri de infecții cu coronavirus în școli.

„Vor fi cazuri, fără discuție în unitățile de învățământ, nu știu dacă vor fi mai multe decât cele care sunt acum în întreaga societate. Aceste cazuri trebuie identificate și esențial ar fi să nu se întâlnească grupurile de elevi pentru ca ulterior să se poată identifica ușor contacții pe care să îi carantinezi ușor la domiciliu”, spune Daniela Rajka, șefa Comisiei de Medicină Școlară.

Specialistul spune că la primul semn de boală infecțioasă sugerată de febră, tuse sau stare de rău, ar trebui ca personalul didactic care are în grijă acel copil să îl aducă la cabinetul medical, unde va sta într-un spațiu supravegheat până la venirea părintelui care va anunța medicul de familie. Totodată, fiecare grădiniță și școală va trebui să aibă un spațiu de izolare, în care copiii care prezintă simptomele unei posibile infecții cu coronavirus să rămână acolo până când vor fi preluați de părinți.

Copiii ar putea prezenta simptome diferite la coronavirus

„În general simptomatologia la copii și la adultul tânăr este mult mai ușoară decât la adulți și la vârstnici. Simptomele pot fi foarte ușoare. Este aceeași definiție de caz și la copii și la adulți, cu febră, tuse și dificultăți în respirație. Însă, la copiii sub 16 ani pot apărea vărsăturile și diareea, ca definiție de caz pentru COVID-19. Simptomatologia nu este foarte dificilă, au fost rare cazurile în care boala s-a manifestat mai grav, iar aici se întâmplă asta la copiii care au deja alte afecțiuni”, a mai precizat pentru Wall-Street Daniela Rajka.

Totuși, unele simptome ar putea fi mai curând prezente la copii decât la adulți, arată datele unui studiu realizat de Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie, preluat de The Guardian. Oboseala, cefaleea și febra sunt cele mai frecvente simptome ale coronavirusului la copii, fiind puțini cei care dezvoltă tuse sau își pierd simțul gustului sau mirosului.

„Trebuie să începem să le spunem oamenilor care sunt simptomele cheie la diferite vârste, mai degrabă decât această obsesie generală pentru febră, tuse și lipsa mirosului”, a spus prof. Tim Spector, de la King’s College London, cel care a condus cercetarea, porivit sursei citate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri