Sanofi România, prin divizia sa de vaccinuri Sanofi Pasteur, anunță că vaccinul gripal VaxigripTetra® va fi disponibil în farmaciile din România începând cu a doua jumătate a lunii septembrie.

Ca urmare a extinderii indicațiilor vaccinului în anii precedenți, VaxigripTetra® poate fi recomandat de medici pentru imunizarea adulților, inclusiv a gravidelor, a adolescenților și a copiilor cu vârste de la 6 luni, precum și pentru protecția pasivă a sugarilor cu vârsta sub 6 luni, prin imunizarea femeilor gravide.

Vaccinarea rămâne cea mai bună modalitate de prevenire a gripei și a riscului de complicații generate de îmbolnăvire. Totodată, prevenirea spitalizărilor cauzate de gripă ar putea ajuta sistemul sanitar deja suprasolicitat din cauza pandemiei COVID-19

Dr. Mirela Puchiliță, Medical Head Sanofi Pasteur, România și Moldova

Vaccinul antigripal, o prioritate. Cine trebuie să se vaccineze

În România, vaccinarea antigripală este acoperită majoritar prin Programul Național de Imunizare derulat de Ministerul Sănătății, prin intermediul campaniei de vaccinare antigripală gratuită, desfășurată prin cabinetele medicilor de familie pentru categoriile de populație la risc. Pentru populația care nu intră în categoriile la risc incluse în Programul Național de Vaccinare, vaccinul gripal poate fi achiziționat în baza prescripției din farmaciile cu circuit deschis sau din centrele medicale private.

Retail jobs

„Numărul de doze de vaccin gripal VaxigripTetra® pe care ne-am angajat să le producem și să le distribuim în acest an pentru piața privată din România sunt estimate nu doar pe baza cererii din sezoanele precedente, ci și pe baza pre-comenzilor și nevoilor identificate împreună cu partenerii comerciali”, a declarat dr. Lidija Milicevic, Director General Sanofi Pasteur, Romania și Moldova.

În acest sezon compania va furniza doze de VaxigripTetra® și către Programul Național de Vaccinare, suplimentar volumelor de vaccin gripal livrate pe piața privată.

OMS: În fiecare minut, undeva în lume, o persoană moare de gripă

VaxigripTetra® este un vaccin gripal tetravalent, care conține două tulpini de tip A și două tulpini B ale virusului gripal, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)2. VaxigripTetra® a fost autorizat pentru punere pe piață în Uniunea Europeană în anul 2016. În 2018 a fost aprobată extinderea indicației pediatrice, ce permite ca vaccinul să fie administrat la copii cu vârsta de minim 6 luni, iar în 2019 a fost aprobată o nouă indicație a vaccinului, ce permite protecția pasivă antigripală a sugarilor sub 6 luni prin vaccinarea gravidei.

Gripa este o amenințare serioasă la nivel global, determinând anual 1 miliard de cazuri de îmbolnăviri, 3 până la 5 milioane de cazuri severe și între 290 000 și 650 000 de decese. Conform raportărilor OMS, în fiecare minut, undeva în lume, o persoană moare de gripă.

Citeste si:
Epidemia de rujeolă, un pericol în România: 50% dintre copii au...
Epidemia de rujeolă, încă un...

Totodată, impactul pentru spitale este de aproximativ 10 milioane de spitalizări legate de gripă. Datele recente arată, de asemenea, că gripa poate crește de până la 10 ori riscul de atac de cord în prima săptămâna de la infectarea gripală, demonstrând că povara gripei depășește bine-cunoscutele complicații respiratorii.

Sursa foto: Pexels
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri