Virulența noului coronavirus ar putea scădea în timp, odată cu creșterea numărului de infecții, spune profesorul Alexandru Rafila, care a arătat că în afară de SARS și MERS, în lume mai sunt patru tipuri de coronavirusuri care produc răceli absolut banale.

Alexandru Rafila a constatat că în ciuda creșterii numărului de cazuri de infecții în Europa, există o evoluție mai favorabilă decât ceea ce se întâmpla în primăvară. România a fost până de curând pe primul loc la mortalitate COVID în UE, dar recent a fost depășită la numărul de infecții - și deci, și la mortalitate - de țări care au o populație mult mai mare.

Cu toate acestea, în aceste țări, mortalitatea este mai scăzută decât era în primăvară, ceea ce arată fie că sistemele de sănătate și-au adaptat schemele de tratament, fie că este vorba de persoane mai tinere care se îmbolnăvesc, în timp ce persoanele la risc sunt protejate mai bine, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

"Eu am o singură speranță: este ca virulența acestui microorganism să scadă în timp și chiar dacă va produce infecții, să producă în general infecții ușoare. Nu este singurul coronavirus", a arătat Alexandru Rafila.

Citeste mai mult pe Digi24.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri