Alimentația face diferența: Ce ar trebui să mâncăm în timp de pandemie

Alimentația face diferența. În cazul celor care consumă des carbohidrați, celulele care luptă cu infecțiile își pierd din putere. De aceea, mai ales acum, în contextul pandemiei de coronavirus, trebuie să avem grijă ce mâncăm, spune Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Marie Curie din București, scrie Digi24.

Medicul spune că hiperglicemia cauzată de alimentația nesănătoasă afectează capacitatea leucocitelor de a lupta cu o infecție.

„Cred că facem prea puțin pentru populație când vorbim doar de 3, 7, 10 medicamente care ne ajută să ne tratăm de o infecție virală care astăzi se cheamă SARS COV2 și mâine se va chema altfel. Trebuie să vorbim și despre ceea ce trebuie să facem noi, ca populație, cum trebuie să mâncăm pentru a preveni astfel de lucruri. 100 de grame de carbohidrați, fructoză, glucoză, sucroză administrate unei persoane adulte afectează foarte grav funcționalitatea leucocitelor pe o perioadă de 5-6 ore. Dacă devine un obicei nesănătos al vieții mele, sunt expus major în astfel de situații, în pandemii, de exemplu”, a spus medicul.

Mâncatul toată ziua, ronțăitul carbohidraților este un obicei extrem de periculos pentru noi, ca populație.

El a adăugat că ar trebui să mâncăm mai multe fructe și legume fără pesticide și mai puțină carne, cu atât mai puțin procesată. Medicul adaugă că alimentația noastră ar trebui să conțină cel mult 20% proteină animală, în cazul adulților, și 40% în cazul copiilor.

Citeste si:
Alimentația în perioada pandemiei. Cum rezistăm tentației de a ciuguli
Alimentația ideală pentru...

Vezi și: Anthony Fauci, renumitul imunolog american: Trei sfaturi pentru întărirea IMUNITĂȚII

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri