România cumulează 122.673 de cazuri de coronavirus. Cu peste 7.000 de pacienți internați în spitalele suport COVID-19, România se confruntă de câteva săptămâni cu peste 1.000 de cazuri pe zi. wall-street.ro a realizat o retrospectivă a săptămânii în curs, pentru a surprinde o eventuală evoluție sau involuție a pandemiei în România.

Pentru început, în săptămâna 21-27 septembrie, care este, întâmplător, și o săptămână electorală pentru România, țara noastră a înregistrat două recorduri. Pe de o parte, vorbim despre numărul de noi cazuri și anume, 1.767 de infectări în ziua de 23 septembrie. Pe de altă parte, numărul pacienților de la ATI a crescut substanțial, pe 27 septembrie, în plină zi a alegerilor locale, ajungând la 535 de pacienți.

Vezi și avertismentul medicilor privind numărul mare de pacienți în ATI: Dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist: Ne așteaptă zile cu peste 500 de pacienți în ATI

Acestea fiind zise, săptămâna în curs marchează un total de 9.892 de cazuri noi. Am început timid, așa cum ne-am obișnuit, cu cifre mici, cu doar 808 cazuri, săptămâna încheindu-se cu 1.438 de noi infectări, în ultimele 24 de ore.

În plus, au fost raportate 283 de decese în decursul a doar șapte zile.

Retail jobs

Peste 140.000 de teste

De asemenea, analiza arată că numărul cazurilor pozitive depinde foarte mult de numărul testelor. Cel mai mare număr de teste a fost raportat pe 23 septembrie, 25.544 de kituri de testare fiind folosite. Acesta este și motivul pentru care ziua cu pricina a fost cea în care a fost raportat recordul de noi cazuri.

La polul opus, se află ziua de 21 septembrie, când au fost înregistrate doar 6.348 de teste.

În total, săptămâna aceasta au fost efectuate 141.401 testări COVID-19, capacitatea maximă a României fiind de aproximativ 27.000 de teste pe zi. E necesar de menționat că circa jumătate din această sumă de teste a fost susținută de românii care s-au testat individual, pe baza simptomelor sau suspiciunilor pe care le-au avut.

Nu în ultimul rând, vârsta medie a pacienților infectați din România este 46 de ani, cei infectați fiind în proporție de 55% femei, iar 41% fiind bărbați. În plus, 80% dintre cei infectați au fost declarați vindecați (98.607 pacienți).

Citeste si:
România, în scenariul verde. Bucureștiul a ajuns la incidența de...
România, în scenariul verde....

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri