Pandemia de COVID-19 accelerează în România, în prezent, înregistrându-se peste 2.000 de cazuri zilnic. La un număr atât de mare de cazuri, formele severe ale manifestării bolii își fac simțită prezența, prin urmare, crește și numărul deceselor. Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică, iată care este topul județelor cu cea mai mare rată a mortalității.

Deși Bucureștiul se află pe primul loc la numărul de noi cazuri, rata mortalității nu este cea mai mare în Capitală.

Județul cu cea mai mare rată a mortalității este Bistrița- Năsăud (6,75%), cu un total al cazurilor de coronavirus de 1.570, decesele fiind în număr de 106. Botoșaniul este cel care urmează îndeaproape Bistrița-Năsăud, cu o rată a mortalității de 6,28%.

Tot în top cinci se află și Mureșul, cu o rată a mortalității de 6,27%, cu un număr total de 2.041 de infectări, din care 128 sunt decese.

Pe penultimul loc se află Suceava, cu o rată a mortalității de 6,21%, cu un total de 6.779 infectări, din care 421 sunt decese.

Vezi și: Prof. Dr. Victoria Aramă: Dacă un pacient este infectat cu COVID-19 și face și gripă, riscul de deces se dublează

Topul este încheiat de județul Hunedoara cu 2.460 de cazuri, din care 152 sunt decese, rata mortalității fiind de 6,18%.

La polul opus, găsim Clujul cu 3.765 cazuri, din care 50 sunt decese, rata mortalității fiind de 1,33%. Alături de Cluj este și Vâlcea, cu o rată a mortalității de 1,46% (2.531 de cazuri, din care 37 sunt decese).

Nu în ultimul rând, Bucureștiul încheie TOP al județelor cu cea mai mică rată a mortalității, din 19.389 de cazuri doar 370 fiind decese (1,91%).

La nivel național, rata mortalității a ajuns la 3,68%.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 5.121 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, cele mai frecvente comorbidități fiind de natură cardiovasculară.

Sursa foto: Mika Baumeister/Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri