Federația „Solidaritatea Sanitară” a demarat o formă inedită de protest, care debutează pe7 octombrie 2020, de Ziua Muncii Decente, pentru susținerea Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condițiilor muncii decente, potrivit unui comunicat de presă.

Apelul transpune sub forma unor solicitări rezoluțiile Congresului al VII-lea al Federației „Solidaritatea Sanitară”, sintetizând cele mai importate probleme cu care se confruntă lucrătorii din sănătate în acest moment, pe primul loc aflându-se cele privitoare la sănătatea și securitatea salariaților. Atât solicitările cât și semnăturile salariaților sunt publice, ele fiind integrate în platforma centrală a acestui Apel.
Acțiunile ce fac parte din acest protest la acest moment sunt axate pe:
  • Culegerea publică a semnăturilor pentru susținerea Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condițiilor muncii decente. Acesta poate fi găsit aici: https://apel.solidaritatea-sanitara.ro/ , în cele câteva ore de la lansare fiind susținut deja de peste 1.000 de semnături.
  • Purtarea măștilor chirurgicale inscripționate cu formula „Apel la muncă decentă!” de către membrii sindicatelor afiliate la Federația „Solidaritatea Sanitară” și salariații care aderă la acest apel.
  • Participarea la protestul tip grevă japoneză, în susținerea Apelului.

Retail jobs
Întregul program de proteste este adaptat contextului creat de pandemia COVID-19, protecția participanților la el și a siguranței pacienților fiind prioritare.
Protestul este doar un prim pas din seria de acțiuni pregătite de Federația „Solidaritatea Sanitară” pentru eventualitatea în care guvernanții se dovedesc insensibili la solicitările lucrătorilor.
Un număr de 30.000 de cadre medicale, dar asistenți sociali, din toate județele țării protestează împotriva normelor adoptate de Guvern, dar și pentru că nerespectarea promisiunii privind sporurile cuvenite.

Sursa foto: Facebook/Federația ”Solidaritatea Sanitară”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri