Asistent medical pe ambulanță: Din 6 solicitări, 5 sunt persoane infectate cu COVID-19

Pandemia pune presiune mare nu doar pe spitalele și unitățile în care sunt primiți și tratați pacienții pentru coronavirus. Echipajele de la serviciile județene de ambulanță sunt, de asemenea, în mijlocul vâltorii de a salva cât mai multe vieți, de a ajunge cât mai rapid la oamenii care au nevoie imediat de acordarea primului ajutor specializat.

România se află într-un punct critic al epidemiei de COVID-19, în condițiile în care astăzi a fost depășit pragul de 4.000 de noi infectări, ceea ce ne duce la un nou record negativ. Dintre acestea, 85 de noi infectări s-au înregistrat în Bacău, județ care săptămânile trecute s-a aflat de mai multe ori în topul județelor cu cel mai mare număr de noi infectări, după București și Iași.

Potrivit cifrelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Bacăul a sărit în mai multe zile de 100 de infectări noi pe zi. În acest context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a impuse la sfârșitul săptămânii trecte obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise, la care se adaugă închiderea restaurantelor și a scolilor.

Suntem aglomerați, ni s-au atribuit acum și kit-urile pe mașinile de ambulanță. Spre exemplu acum, dacă mergem la un suspect de COVID-19 cu tuse sau febră, îi recoltăm noi direct, nu mai așteptăm intervenția DSP-ului (...)

E complicat pentru că din șase solicitări, cinci sunt persoane infectate cu COVID-19.

Citeste si:
Noul aeroport din Berlin închide un terminal, la câteva luni de la...
Noul aeroport din Berlin îşi...

- Asistent medical la Serviciul Județean de Ambulanță Bacău -

Același asistent medical spune că munca lor este semnificativ îngreunată pentru că mulți oameni încă nu respectă regulile de igienă și de protecție și îi pun și pe ceilalți în pericol. Numărul intervențiilor doar pe o stație de salvare a ajuns la 12-13 pe timp de zi, iar noaptea acestea nu coboară sub 8- 9.

„Eu am făcut o evaluare la un moment dat pentru COVID-19. Persoana respectivă a fost confirmată pozitiv, numai că imediat după ce s-a dat jos din mașina ambulanței, și-a dat imediat masca jos. Da, sunt oameni inconștienți, dar consecințele o să le vadă ei mai târziu. Aceste lucruri ne îngreunează ulterior activitatea”, a mai transmis, pentru wall-street.ro, cadrul medical.

Citeste si:
O familie din Bihor aflată în izolare a așteptat 27 de ore după...
Strigător la cer | O familie...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri