Descoperirea unui vaccin anti-COVID-19 a devenit scopul comun al statelor lumii. Cu amenințarea valului al doilea al pandemiei, țările încearcă să grăbească procesul de descoperire a antidotului. Marea Britanie, una dintre cele mai afectate state de noul coronavirus, aplică o metodă mai puțin recomandată și anume, va infecta, în mod deliberat, cu COVID-19 o serie de 90 de pacienți, care vor fi atent monitorizați. Aceștia vor face parte din studiul privind lansarea unui vaccin anti-COVID, scrie metro.co.uk.

Subiecții studiului vor fi expuși noului coronavirus începând cu luna ianuarie, cu scopul de a grăbi crearea unui vaccin. Guvernul a numit acest proces ”studiile provocării umană” (human challenge studies), prin care cei expuși la virus vor primi înainte o mostră de antidot, pentru a umări efectele.

Dacă va fi aprobată inițiativa, Marea Britanie ar putea deveni prima țară din lume care infectează, în mod intenționat, oamenii, ca parte a procesului de vaccinare.

Participanții vor avea între 18 și 30 ani, vor fi în număr de 90 și se vor afla sub observarea medicilor și a cercetătorilor britanici, care vor analiza efectele vaccinului administrat.

Inițiatorii speră ca studiul să înceapă în ianuarie, având, cel mai probabil, rezultate în luna mai 2021.

Guvernul a anunțat că a investit aproximativ 33,6 milioane de lire sterline pentru ca studiul să fie susținut de Imperial College London, hVIVO și de Royal Free London NHS Foundation Trust. Scopul inițial al acestui experiment era să descopere cât de mică ar trebui să fie cantitatea de virus, astfel încât să infecteze un grup de tineri sănătoși.

Studiul se va afla sub conducerea Spitalului Royal Free din Londra, iar tinerii selectați vor fi recompensați. După acest studiu, voluntarii vor fi urmăriți timp de 1 an, pentru a evita eventualele consecințe negative.

.

est subjects could be exposed to coronavirus in controlled settings from January in a bid to speed up vaccine development, officials have confirmed. The Government is backing so-called human challenge studies, whereby a small number of participants who have received jab will be purposefully exposed to Covid-19 to assess its efficacy. If approved, the UK would become the first country to deliberately infect people with the disease as part of a vaccination trial. The group of 90 participants will be aged 18 to 30 and will be carefully monitored to assess how the vaccine works and any possible side effec

Read more: https://metro.co.uk/2020/10/20/humans-to-be-deliberately-infected-with-covid-in-uk-to-speed-up-vaccine-13449255/?fbclid=IwAR1qxo-2ps3SxrLnMdCwAsgyBAPPTYS7t-PT73WwiQFBJlNZayZT-CfQCOU?ito=cbshare

Twitter: https://twitter.com/MetroUK | Facebook: https://www.facebook.com/MetroUK/

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri