În ultima zi, 3 asistente românce au murit din cauza COVID-19

Federația „Solidaritatea Sanitară” a explicat ce trebuie să învățăm din moartea celor din linia întâi.

Doar în ultima zi, 3 asistente din județe diferite au murit din cauza infecției cu COVID-19. Până să se infecteze, acestea au tratat pacienții infectați. Federația „Solidaritatea Sanitară” a postat un mesaj în care explică gravitatea situației.

„În doar 24 ore, din nefericire, trei colege au pierdut lupta cu Covid-19 după ce, la rândul lor, au îngrijit și salvat zeci de pacienți de această boală. Odihnească-se în pace și recunoștință veșnică lor!”

Victimele aveau sub 50 de ani

Cecilia DINA, asistentă medicală, Secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Slatina, 48 de ani, data deces 27.10.2020;
Mihaela IONESCU, asistentă medicală, Secția Boli Interne a Spitalului Orășenesc Balș, 47 de ani, data deces 26.10.2020;
Ana Maria CIURDAR, asistentă medicală, Substația Ineu a Serviciului de Ambulanță Județean Arad, 48 de ani, data deces 26.10.2020.

Ce putem învăța din acest lucru?

Cei de la Solidaritatea spun că aceasta este o tragedie care ar trebui să ne evidențieze situația sistemului de sănătate și a crizei medicale cauzate de COVID-19.

Citeste si:
Raed Arafat: Cât de sigur este vaccinul anti-COVID
Raed Arafat: Cât de sigur...

„Sacrificiul lor trebuie să constituie un ultim semnal de alarmă pentru autorități astfel încât să se asigure o protecție reală a salariaților din sistemul sanitar, o compensare adecvată a riscului pe care și-l asumă în această perioadă și un sprijin corespunzător urmașilor celor care plătesc tributul suprem în lupta cu această epidemie. ”

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri