Cadrele medicale din Liège, al treilea cel mai mare oraș al Belgiei și una dintre cele mai afectate regiuni de noul coronavirus, sunt rugate să lucreze în continuare, chiar dacă sunt infectați cu COVID-19. Această măsură este valabilă pentru cadrele medicale asimptomatice, potrivit CNN.

Oficialii belgieni au avertizat că este foarte posibil ca locurile la ATI să se ocupe în mai puțin de două săptămâni, având în vedere valul mare de pacienți infectați cu COVID-19. Țara cu aproximativ 11,5 milioane de locuitori a raportat până la 130.000 de cazuri pe zi, săptămâna trecută.

Belgia este a doua cea mai afectată țară europeană după Cehia. Autoritățile avertizează, în continuare, cetățenii cu privire la comportamentul lor, care va duce la aglomerarea terapiilor intensive, cu o capacitate de 2.000 de paturi, în mai puțin de 15 zile.

Liège, cel mai mare oraș din regiunea francofonă Valonia, are cea mai mare rată de incidență din Belgia. Directorul de Comunicare al Spitalului Universitar Liege, Louis Maraite, a declarat că, din cauza lipsei de personal, nu au avut de ales și au chemat de acasă cadrele medicale confirmate pozitiv cu COVID-19. Doar cei asimptomatici sunt rugați să se întoarcă la muncă, cei care prezintă simptome, precum febră, trebuie să rămână în izolare.

”Nu este o problemă faptul că ei lucrează într-o unitate cu pacienți cu coronavirus, ei fiind infectați”, a aspus acesta.

Tot el a adăugat că procentul cadrelor medicale infectate ajunge până la 10% din întreaga capacitate de personal a spitalului.

Situație similară în spitalele din regiune

Un alt spital din Liège, CHC MontLégia, a abordat aceeași măsură, cadrele medicale infectate lucrând sub atenta obsevație a spitalului. În plus, le este interzis contactul cu colegii de muncă.

Purtătorul de cuvânt al spitalului privat a declarat că personalul medical asimptomatic poate lucra și în alte arii ale spitalului, nu doar în zona roșie, excepție fâcând geriatria, neonatologia și oncologia, pavilioane considerate ”extrem de vulnerabile”.

Ministrul Sănătății din Belgia a declarat că asistenții și medicii asimptomatici lucrează din cauza lipsei de personal, având condiții stricte de muncă, pentru a evita o infectare în masă.

În acest context dificil, cadrele medicale insistă pentru măsuri mai stricte pentru belgieni, deoarece rata infecțiilor nu scade, iar numărul paturilor disponibile în spitalele COVID se ocupă foarte repede.

Guvernul a înăsprit restricțiile de circulație, restaurantele și cafenelele fiind închise, oamenii lucrează de acasă, excepție fac cei care nu au de ales și trebuie să se prezinte la muncă. Evenimentele sportive ale amatorilor au fost anulate, iar toate competițiile profesioniste pot avea loc fără public.Belgia se pregătește pentru un lockdown, deși Guvernul face tot posibilul pentru a evita această decizie. Statul belgian a înregistrat un total de 333.718 cazuri, dintre care 10.899 sunt decese.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri