Belgia a început să transfere unii pacienţi grav bolnavi cu elicopterul în Germania, din cauză că spitalele belgiene sunt supraaglomerate la secțiile de terapie intensivă. Transferul cu elicopterul este mult mai rapid decât pe cale rutieră, iar pacienții suferă mai puțin șocuri, informează Digi24.

Fiecare pacient COVID-19 este transportat într-un sac mare de plastic transparent, conectat la aparate medicale. Majoritatea pacienţilor transferaţi sunt intubaţi şi ventilaţi.

Belgia, ţară cu 11 milioane de locuitori şi 7.231 de bolnavi cu COVID-19 internaţi în spitale, dintre care 1.302 sunt la terapie intensivă şi în unităţile locale de urgenţă, cum este cel din oraşul Liege din estul ţării, şi-a depăşit capacitatea maximă de paturi de terapie intensivă.

Ambulanţele au început să transporte pacienţi în Germania săptămâna trecută şi până acum au fost transferaţi 15 bolnavi. Elicoptere-ambulanţă au început marţi să transfere pacienţi pe calea aerului,la distanţe mai mari pe teritoriul Germaniei.

Ambasadorul Germaniei în Belgia, Martin Kotthaus, a declarat că noul mecanism a fost înfiinţat pentru a permite transferul pacienţilor din Belgia către spitale din landul german Renania de Nord - Westfalia, unde există mai multe paturi la terapie intensivă.

„În timpul primului val, Germania a avut peste 230 de pacienţi din Italia, Franţa şi Ţările de Jos. Acum, ne-am extins ajutorul către Belgia. Însă, în viitor este posibil ca germani să trebuiască să fie aduşi în Belgia”, a declarat ambasadorul german.

Belgia a înregistrat printre cele mai mari rate de deces pe cap de locuitor în timpul primului val de COVID-19, în martie-aprilie, iar în prezent înregistrează cea mai mare rată de contaminări confirmate pe cap de locuitor, potrivit Centrului European Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Sursa foto: CHU de Liège/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri