Orban: Avem o capacitate de testare, astăzi, pe aparate de tip Real Time PCR, de 53 - 54 de mii de teste

Premierul Ludovic Orban a declarat că, la ora actuală, România are o capacitate de testare pentru noul coronavirus, pe aparate de tip Real Time PCR, undeva la 53-54 de mii de teste, explicând că nu se fac mai multe testări pentru că fie nu sunt suficiente solicitări, fie există o anumită limită privind capacitatea de a recolta exudatul nazofaringian.

"Deci, noi avem o capacitate de testare, astăzi, pe aparate de tip Real Time PCR, de peste 50 de mii, avem 53 - 54 de mii. De ce nu se fac? Pentru că fie nu sunt suficiente solicitări, fie există o anumită limită în ceea ce priveşte capacitatea de a recolta exudatul nazofaringian. De asemenea, dumneavoastră vedeţi că, pe definiţie de caz, întotdeauna numărul de teste este stabilit în funcţie de situaţiile în care se face testarea şi că există foarte mulţi care preferă să se testeze contra cost, nefiind în situaţia definiţiei de caz", a declarat Ludovic Orban după vizita de lucru efectuată la Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres.

El fost întrebat de ce nu creşte capacitatea de testare pentru COVID 19, în condiţiile în care, anterior, s-a afirmat că se va ajunge cu capacitatea de testare în România la aproximativ 50 de mii de teste.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri