Spitalul Municipal “Dr. A. Simionescu” Hunedoara devine unitate medicală COVID-19

În contextul informațiilor vehiculate în spațiul public cu privire la situația generată de decizia prin care Spitalul Municipal “Dr. A. Simionescu” Hunedoara a fost declarat unitate medicală COVID-19, prefectul județului Hunedoara, Călin-Petru Marian, a declarat că decizia menționată are la bază evoluția dramatică a numărului de cazuri confirmate COVID-19 în județul Hunedoara. În ciuda eforturilor depuse de întreg personalul medical, de autoritățile locale, veștile nu sunt deloc bune.

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul are OBLIGAȚIA de a acționa cu fermitate.
Consultările cu specialiștii din domeniul medical au dus la concluzia că, la acest moment, este imperios necesară implicarea directă a unității medicale menționate. Întărim astfel capacitatea de a trata pacienții, spitalul din Hunedoara fiind utilat corespunzător, dar și deservit de personal suficient și bine pregătit.
Întreg personalul medical din județ este implicat direct în această luptă pentru că avem spitale suport COVID-19 în toate zonele județului.
Prefectul județului Hunedoara atrage atenția că răspândirea de informații false în contextul actual reprezintă un act iresponsabil, pedepsit de legile în vigoare, arătând că va cere organelor statului sancționarea cu celeritate a oricăror asemenea ieșiri necontrolate, menite să inducă teamă în rândul populației.
Decizia autorităților medicale naționale a avut la bază și faptul că, la spitalul din municipiul Hunedoara, din totalul de 550 de paturi erau ocupate 140 de paturi cu pacienți NON COVID și 80 de paturi cu pacienți COVID, restul de 330 de paturi fiind neocupate.
Locuitorii municipiului Hunedoara și ai localităților limitrofe nu rămân fără asistență medicală de specialitate, indiferent de afecțiunile de care suferă.
Secțiile de oncologie, dializă precum și Policlinica din localitate rămân în continuare la dispoziția cetățenilor, iar Spitalul Județean de Urgență Hunedoara – Deva are capacitatea de a prelua imediat orice pacient care nu ar putea fi tratat la Hunedoara, necesitând investigații suplimentare sau tratament de specialitate.

Sursa foto: Spitalul Municipal “Dr. A. Simionescu” Hunedoara/Facebook


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri