Klaus Iohannis: Vaccinarea se va desfășura etapizat

În cursul zilei de 23 noiembrie, a avut loc o ședință la Palatul Cotroceni în vederea stabilirii datelor privind campania de vaccinare anti-COVID. Ministrul Apărării Naționale, ministrul Sănătății, dar și ministrul Afacerilor Interne, alături de președintele României au discutat asupra modului în care se va organiza vaccinarea anti-COVID în țara noastră. În urma ședinței, președintele Klaus Iohannis a declarat că vaccinarea va fi un proces etapizat, ținând cont de alocarea de vaccinuri pentru fiecare stat.

”Vaccinarea se va realiza etapizat. Definirea etapelor se va face în funcție de alocarea unui număr de doze de vaccin fiecărui stat”, a precizat președintele, lămurind asupra priorităților la testare.

Cei care vor fi vaccinați cu prioritate sunt lucrătorii din domeniul sănătății, pentru care vaccinarea se va desfășura la locul de muncă.

Cea de-a doua etapă de vaccinare are în vedere persoanele din categoriile cu risc ridicat de infectare. Iar în cel de-al treilea rând vor fi vaccinați oamenii care lucrează în domenii cheie, pentru a nu afecta bunul mers al societății.

Pentru aceste două categorii vor fi operaționalizate centre de vaccinare fixe și mobile, dar și unități drive-through.

Citeste si:
Iohannis susține că pașaportul de vaccinare să fie folosit în scop...
Iohannis, despre pașaportul...

Președintele a vorbit și despre necesitatea pregătirii unei astfel de campanii, motiv pentru care sunt implicate și Ministerele Apărării Naționale și Afacerilor Interne. Klaus Iohannis a catalogat, din nou, campania, ca fiind o chestiune de securitate națională, felicitând ministerele pentru buna colaborare.

”Voi convoca o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în care vom aproba strategia de vaccinare națională, ce urmează a fi făcută publică. Au fost stabilite mecanismele de stocare și aprovizionare a vaccinurilor, avem un plan de acțiune în acest sens”, a declarat Klaus Iohannis.

Populația va avea acces la vaccin

Președintele a mai spus că în acest plan de acțiune sunt stabilite și căile facile, prin care populația din categoriile țintă să aibă acces.

De asemenea, gestionarea depozitului central, dar și a celor șase depozite regionale va cădea în sarcina MApN. Tot ministerul este cel care va avea grijă ca distribuirea vaccinurilor către centrele locale, fixe și mobile, să se facă în timp real și util.

Citeste si:
Iohannis: Poate reușim până în vara lui 2021 să terminăm de tot cu...
Klaus Iohannis: Poate reușim...

În plus, Iohannis a insistat asupra respectării regulilor de protecție.

”Deși avem certitudinea existenței unui vaccin, până la ajungerea acestuia în România, trebuie să avem răbdare. Respectarea regulilor de protecție este foarte importantă”, a declarat președintele.

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit și despre campania de comunicare asupra vaccinării.

”Trebuie să ne ferim de informațiile false. Vaccinurile sunt sigure și sunt eficiente și reprezintă singura cale de a combate pandemia”, a conchis Klaus Iohannis, președintele României.

Citeste si:
Surse edupedu.ro| Cum arată propunerile Cotroceniului
Surse edupedu.ro| Propunerile...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri