Mylan România (acum parte din compania Viatris), principalul furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională de anul acesta, spune că a fost livrată toată cantitatea de vaccin tetravalent agreată cu autoritățile din România și cu partenerii săi, asigurând astfel accesul pacienților la vaccinul gripal anual, atunci când aceștia au cea mai mare nevoie de el.

Compania a livrat integral și la termen cantitatea contractată, către furnizorii de servicii de sănătate și pacienți; ultima tranșă de vaccin a fost livrată săptămâna trecută (22-27 noiembrie). În total, compania a livrat către Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel naţional peste 2,5 milioane de doze de vaccin gripal tetravalent, conform acordului cu Ministerul Sănătății. De la Direcțiile de Sănătate Publică, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie la timp pentru campania de vaccinare, conform calendarului Ministerului.

„Și anul acesta, am făcut toate eforturile pentru a distribui cantitatea de vaccin necesar în special categoriilor cu risc ridicat,la termen și integral”, spun reprezentanții companiei.

Cantitatea de vaccin livrată anul acesta în cadrul licitației naționale reprezintă o creștere semnificativă față de sezonul trecut, cu aproximativ un milion de doze mai mult față de 2019.

Disponibilitatea stocurilor a fost un subiect critic în acest an, deoarece, pe fondul pandemiei de COVID-19, compania a înregistrat o creștere a cererii pentru vaccin pentru a asigura protecția persoanelor cu risc ridicat de complicații provocate de gripă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri