Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a primit un aparat care analizează plasma donată

Profi, împreună cu Rotary Club Timișoara, a donat Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din localitate un analizor automat de imunologie, oferind astfel mai multe șanse de vindecare pacientilor coronavirus din vestul țării.

Achiziţionarea echipamentului medical, Liaison SARS CoV-2 S1/S2 IgG, a beneficiat de suportul financiar de 62.000 de euro, venit din partea Profi. Pentru a se asigura funcţionarea în următoarele luni s-au achiziţionat trei kituri de consumabile şi reactivi în valoare de 4.270 euro, din care 3.400 euro au fost susţinuţi de Profi, iar diferenţa, de Rotary Club Timişoara.

„Echipamentul poate stabili dacă plasma prelevată de la un donator care a avut coronavirus îndeplineşte criteriile necesare donării şi poate fi folosită pentru administrare în tratamentul unor pacienţi internaţi”, spune Călin Costinaș, director general adjunct al magazinelor Profi.

Plasma provenită de la unii dintre pacienții vindecați de această maladie poate salva viețile altor pacienți, dar nu toţi cei care au avut COVID-19 au suficient de mulţi anticorpi neutralizanţi, care să faciliteze vindecarea și, în consecință, nu orice plasmă poate fi utilizată în acest scop.

Până acum, plasma prelevată la Centrul de Transfuzii din Timişoara era trimisă la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională din Bucureşti pentru a se stabili dacă poate fi folosită sau nu. Se pierdea timp preţios cu trimiterea, analiza acesteia şi obţinerea răspunsului. Ultraperformant, aparatul donat poate să analizeze 100 de probe simultan și oferă rezultatul în 40 de minute chiar în laboratorul de la “Victor Babeş”, cel mai mare spital anti-COVID din zonă.

Citeste si:
Profi, angajări la foc automat în pandemie
Profi, angajări la foc...

„Acum, medicii pot da imediat unda verde utilizării cantităților de plasmă la care sunt îndeplinite criteriile necesare, sporind șansele de vindecare ale pacienților internați”, precizează Petru Grigorof, Președintele Rotary Club Timișoara.

Sursa foto: Spitalul Victor Babes Timisoara/Facebook
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri