În contextul restricțiilor impuse de către autorități, pentru a evita infectările în masă cu COVID-19, pneumonia virală cauzată de virusul SARS-CoV-2, precum şi a numărului tot mai mare de persoane considerate vindecate, MedLife va emite, în premieră, prin intermediul Imprimeriei Naționale, un certificat unic cu timbru securizat pentru pacienții care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2. Aceste certificate vor atesta existența anticorpilor ce protejează pentru o anumită perioadă persoanele vindecate de COVID-19.

Până la imunizarea în masă, aceasta este o soluție de compromis, care va ajuta persoanele vindecate să se reintegreze în siguranță în comunitate și pentru revenirea la serviciu. Este de precizat faptul că acest certificat nu conferă cu certitudine o garanție a imunității la reinfectare sau la propagarea COVID-19. Nu în ultimul rând, conform studiilor puiblicate de principalii producători aflați în faze finale de aprobare la autoritatea Europeana EMA și cea a Statelor Unite FDA (al cărui comitet consultativ a avizat de altfel noaptea trecută primul vaccin pentru administrare), după 2-3 săptămâni de la prima doză, peste 80% dintre persoanele vaccinate dezvoltă anticorpi, iar aceste certificate vor confirma sau nu aceste rezultate pentru pacienții nostri”, a spus Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Retail jobs

Timbrele aplicate pe certificatul digital vor fi tipărite în cadrul unei colecții unice și reproduc imaginea unui virus înconjurat de anticorpi. Colecția de timbre destinată pacienților care au dobândit anticorpi la COVID-19 este produsă într-un număr limitat, de câteva sute de mii, fiind un proiect inițiat și implementat de Sistemul Medical MedLife.

Potrivit reprezentanților MedLife, compania va utiliza aceste timbre și pentru rezultatele istorice ale persoanelor care au avut o probă pozitivă PCR, în contextul în care există deja țări care condiționează intrarea pe teritoriul acestora a unor astfel de probe realizate în ultimele 6 luni, dar nu mai noi de 30 de zile.

“Considerăm că este foarte probabil ca aceste practici sa fie aplicate pe scară largă în lunile următoare, inclusiv de către instituții, transportatori aerieni, stațiuni de turism și nu numai. Pacienții care vor să intre în posesia acestui certificat pentru rezultate istorice trebuie doar să acceseze site-ul MedLife, secțiunea „contul meu” să descarce rezultatele și în baza rezultatelor RT-PCR să solicite acest certificat”, a declarat Mihai Marcu.

Citeste si:
Peste 400.000 de euro pentru o scrisoare timbrată din secolul al...
O scrisoare timbrată din...

Cod de bare pentru anticorpi COVID

Pe termen mediu și lung MedLife dorește să crească complexitatea acestui proiect, dar și gradul de securitate. În acest sens, compania lucrează deja la un sistem de identificare digitală cu ajutorul căruia, pe baza unui cod de bare să se poată face asocierea identității unei persoane cu rezultatele la analizele pentru coronavirus.

În acest moment, lucrăm la mai multe proiecte și ne aflam în contact și cu alte entități pentru a vedea dacă vor apărea la nivel european orice alte soluții de securitate, pe care ne propunem să le implementăm în timp real”, a adaugat Mihai Marcu.

Pentru a putea intra în posesia unui astfel de certificat unic cu timbru securizat va fi nevoie ca pacientul care a trecut prin boală și care a dobândit anticorpi să completeze pe site-ul companiei un formular în baza căruia solicită acest certificat. Pentru pacienții care vor să facă dovada unui rezultat istoric PCR, este nevoie să acceseze secțiunea „Contul meu” de pe site-ul MedLife, să descarce rezultatul PCR și în baza acestuia să solicite online sau fizic, în recepție, certificatul cu acest timbru securizat. Certificatul va fi disponibil în mai multe limbi, la cerere. Abonații vor putea beneficia gratuit de acest certificat.

Citeste si:
Aparatul care analizează plasma donată, la Spitalul Victor Babeș...
Spitalul de Boli Infecțioase...

Ce presupune măsurarea anticorpilor

Anticorpii sunt proteine, numite imunoglobuline, produse de organism şi aflate în sângele unei persoane care a avut o anumită boală şi a trecut prin etapele necesare de vindecare. Alături de anticorpi, organismul produce şi celule T, care recunosc şi elimină patogenul din corp. Această imunizare celulară poate preveni, în funcție de eficiența sistemului imunitar personal, o reinfectare cu acelaşi virus, în cazul acesta SARS-CoV-2.

Testele de laborator ce detectează prezența anticorpilor specifici, diferiți de cei ai altor tipuri de coronavirusuri, pot fi inexacte, şi anume fals pozitiv sau fals negativ. De asemenea, diferențierea tipurilor de anticorpi este esențială, întrucât există deja şase coronavirusuri umane, care provoacă răceala comună, MERS şi SARS.

Citeste si:
Fake masiv: un mesaj a condiționat prelungirea certificatelor Covid...
Sute de mii de români,...

Nu în ultimul rând, reprezentanții MedLife și-au arătat disponibilitatea de a achiziționa un număr de peste un milion de vaccinuri COVID-19 din cele în curs de aprobare de către EMA.

“Deși nu avem, deocamdată, un răspuns pozitiv cu privire la disponibilitatea acestor vaccinuri, MedLife dorește să fie pregătită pentru un astfel de scenariu, având deja antamate discuții atât cu finanțatorii, cât și cu producătorii de frigidere medicale care pot depozita astfel de vaccinuri la temperaturi de până la -100 grade Celsius”, a mai declarat Mihai Marcu.

Sursa foto: MedLife

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri