Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat la RFI, că deschiderea şcolilor este o prioritate ''deîndată ce situaţia epidemiologică o va permite''.

"Nu am o estimare, dar este o prioritate deschiderea şcolilor deîndată ce situaţia epidemiologică o va permite. Dacă ne uităm în alte state europene, vedem că şcolile nu au fost închise aşa de rapid ca la noi. Pe de altă parte şi sistemul nostru sanitar vedem că a ajuns deja la limită, câteodată chiar mai mult decât atât, iar în perioada următoare va trebui să vedem care sunt paşii pe care va trebui să-i facem pentru redeschiderea şcolilor mai degrabă mai devreme, decât mai târziu", a spus Vlad Voiculescu.

Întrebat care sunt condiţiile care ar permite redeschiderea şcolilor, să se ajungă la un număr anume de cazuri sau alte estimări, ministrul Sănătăţii a răspuns că va analiza datele.

"Astăzi este prima zi în care merg la minister şi aştept să văd ce date există colectate, respectiv ce date avem în teren. O să dureze un pic, dar în momentul acesta, atât timp cât nu mai sunt locuri la ATI, nu putem să vorbim despre nici o măsură de relaxare", a afirmat Voiculescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri