Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, recomandă părinţilor "un pic mai multă atenţie" la starea de sănătate a copiilor atunci când îi duc la şcoală, afirmaţie făcută în contextul în care au fost înregistrate câteva cazuri de îmbolnăviri cu COVID în unităţile de învăţământ din Capitală de la redeschiderea cursurilor în format fizic.

"Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli - cazuri de îmbolnăviri - infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important", a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, şcolile sunt monitorizate "atent" iar ministerul "veghează" la respectarea măsurilor de siguranţă împotriva infectării cu COVID-19.

"Monitorizăm atent deschiderea şcolilor şi, fără doar şi poate, din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc - nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună. Acum încep să apară deşi", a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Primele cazuri de COVID-19 în școli, după nici o săptămână de la redeschidere

Primăria Sectorului 4 a anunţat că un profesor şi trei elevi au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Este vorba despre un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 190, din clasa a IV-a, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 113, de clasa I, un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 79, în clasa a III-a, şi un profesor de la Şcoala Gimnazială nr.129.

De asemenea, un elev de la Şcoala "Sfântul Andrei" din Sectorul 6 a fost confirmat cu noul coronavirus, a declarat, pentru Agerpres inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri