Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a actualizat prospectul vaccinului Pfizer/BioNTech, stabilind că din fiecare fiolă pot fi extrase şase doze de vaccin, faţă de cinci până în prezent, informează agenţia EFE, preluata de Agerpres.

Însă pentru a se putea obţine şase injecţii împotriva COVID-19 dintr-o fiolă, EMA cere folosirea unor seringi cu un volum nu mai mare de 35 de microlitri, întrucât dacă se folosesc seringi şi ace standard este posibil să nu se poată extrage o cantitate de vaccin suficientă pentru şase doze.

Dar nu trebuie combinate mai multe fiole pentru obţinerea unei doze complete, iar un vaccin nefolosit trebuie aruncat la şase ore după diluare, subliniază EMA, răspunzând unei întrebări despre posibilitatea grupării conţinutului unor fiole diferite pentru obţinerea unei injecţii de 0,3 mililitri.

Comisia Europeană a anunţat tot vineri o comandă adiţională pentru 200 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, plus 100 de milioane ca opţiune, după criticile adresate Bruxellesului că nu a comandat anterior mai multe doze din acest vaccin, primul autorizat de EMA pentru utilizare în UE. Din comanda anterioară de 300 de milioane de doze, 200 de milioane de doze sunt programate să fie livrate până în septembrie, iar 75 de milioane de doze adiţionale de vaccin ar urma să fie livrate în al doilea trimestru al acestui an, potrivit Comisiei Europene.

Sursa foto: Facebook/ Realitatea Ialomițeană

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri