Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat că a semnat o plată externă către Comisia Europeană, reprezentând avansul pentru vaccinul COVID-19, în valoare de peste 12 milioane de euro, scrie Digi24.

“Toți românii trebuie să știe! Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin COVID-19, în suma de 12.058.345 Euro!”, arată un mesaj publicat de Florin Cîțu, pe Facebook.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că ar putea aproba primele vaccinuri împotriva COVID-19 până la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului viitor.

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea ajunge în România încă de la finalul lunii decembrie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Vaccinul va fi administrat etapizat populației, potrivit președintelui Klaus Iohannis. Astfel, populația va putea fi vaccinată la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.

Comisia Europeană, care negociază în numele celor 27 de state membre UE, a încheiat șase contracte pentru livrarea de vaccinuri împotriva coronavirusului.

Astfel, UE are șase contracte pentru precomandarea vaccinurilor candidate: cu compania farmaceutică Moderna (160 de milioane de doze), grupul suedezo-britanic AstraZeneca şi cel american Johnson&Johnson (până la 400 de milioane de doze fiecare), cu asocierea franco-britanică Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze), cu cea americano-germană Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze) şi cu laboratorul german CureVac (până la 405 milioane de doze).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri