OFICIAL: Femeile însărcinate și femeile care alăptează se pot vaccina cu Pfizer-BioNTech şi Moderna

Femeile gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate se pot imuniza cu vaccinurile anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech şi Moderna, însă este recomandat să consulte un doctor specialist înainte de a lua această decizie, a transmis Ministerul Sănătăţii pe pagina oficială de Facebook.

„Este permisă imunizarea femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate cu vaccinurile anti COVID-19 Pfizer-BioNTech și Moderna. Înainte de a lua această decizie, este recomandat să consultați un medic.

  • Datorită mecanismului de acțiune al vaccinurilor ce utilizează ARN-ul mesager, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) consideră că este puțin probabil ca vaccinarea să prezinte un risc specific pentru femeile gravide.
  • Companiile care au dezvoltat cele două vaccinuri nu au făcut studii specifice pentru a observa efectele vaccinării la femeile gravide și la cele care alăptează. În aceste două cazuri, este recomandat ca înainte de a lua o decizie, să discutați cu medicul specialist. Acesta poate să vă ajute să evaluați o balanță risc-beneficiu, individualizată pentru fiecare pacientă în parte.
  • În cazul femeilor de vârstă fertilă ce plănuiesc să rămână însărcinate, comunitatea științifică medicală nu se așteaptă ca vaccinurile bazate pe tehnologia ARNm să conducă la infertilitate.
  • Decizia de vaccinare vă aparține în totalitate. Vă recomandăm să cereți sfatul medicului de familie sau al medicului curant înainte să luați această hotărâre”, a scris Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.

Este permisă imunizarea femeilor gravide, care alăptează sau care plănuiesc să rămână însărcinate cu vaccinurile anti...

Posted by Ministerul Sănătăţii - România on Tuesday, 26 January 2021

Sursa foto: Pexels


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri