Se schimbă modul de calcul a ratei de infectare COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că are ca priorităţi modificarea unor indici de raportare a infecţiilor COVID, astfel încât să nu mai fie excluse cazurile din focare.

„Noi am avut o discuție în Ministerul Sănătății pe baza recomandărilor ECDC. Poate la nivelul țării suntem la un platou, dar văzând tot ce se întâmplă în jur, clar e un nivel de alertă și pentru noi. Se raportează în continuare testele PCR. Dar sunt testele antigen care se fac în număr mai mare în populație și nu se raportează. În plus, erau excluse anumite comunități închise de la raportare, ceea ce nu se practică și acestea trebuie să fie adăugate la calculul incidenței”, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, potrivit G4Media.

Oficialul a mai transmis că a discutat cu mai mulţi medici implicaţi în lupta împotriva coronavirusului despre modificarea indicilor de raportare a infecţiilor.

„Noi am terminat azi documentul respectiv și urmează să discutăm zilele următoare și cu celelalte foruri și să se ia decizia. Cu acești indicatori se poate ști situația din țară și eventuale măsuri nu trebuie să le vedem ca restricții, ci ca măsuri care ne ajută să ținem situația sub control”, a mai declarat Andreea Moldovan, potrivit sursei citate.

Citeste si:
Patru localități din județul Timiș au intrat în carantină
Patru localități din județul...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri