70% dintre români au consumat suplimente alimentare, iar 59% au folosit suplimente în perioada februarie-august 2020. Peste jumătate, respectiv 51% din totalul consumatorilor de suplimente alimentare din România au apelat la acestea pentru susținerea imunității și rezistența organismului, conform unui studiu de consumator solicitat de Secom și realizat de Kantar TNS România în august 2020. Celelalte două motive pentru care adulții consumă suplimente alimentare sunt: pentru ameliorarea stării de oboseală sau de nervozitate și pentru obținerea de energie sau a unei stări de bine.

Și în cazul categoriei de suplimente pediatrice, unde mama este principalul decident în 80% din cazuri, tot susținerea imunității, rezistenței organismului este principalul motiv care determină consumul de suplimente pentru copii. Acesta a fost menționat de 68% dintre utilizatoarele de suplimente, femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani și cu copii de la 0 la 10 ani. Celelalte motive de consum sunt: pentru a susține o dezvoltare armonioasă, conform vârstei sau când are carențe/un deficit ieșit la analize.

Am solicitat acest studiu pentru că avem o preocupare constantă în a asculta și înțelege nevoile consumatorilor. Pandemia ne-a schimbat complet stilul de viață și ne-am dorit să aflăm cum s-au reflectat aceste schimbări și în cazul categoriei noastre.

Andrei Dumitrașcu, Director de Marketing și Comunicare Secom

Românii vor să consume în continuare suplimente alimentare

Potrivit aceluiași studiu, la nivelul întregului eșantion de respondenți se observă o atitudine preventivă față de sănătate. 60% dintre respondenți declară că doresc să se protejeze și să prevină din timp probleme de sănătate, iar 54% că vor să aibă un stil de viață echilibrat, atât fizic cât și psihic, atitudini diferențiate destul de bine la nivel de comportament în ceea ce privește consumul de suplimente alimentare.

Citeste si:
Cozi în Vama Giurgiu. Românii se întorc din Grecia înainte de...
Cozi kilometrice în Vama...

Frecvența de consum în perioada menționată a crescut pentru 9% dintre consumatori din cauza pandemiei, în timp ce în 21% dintre cazuri putem vorbi de un consum regulat, periodic. Intenția de consum pe viitor e ridicată – 58% dintre respondenți declarând că vor continua să consume suplimente alimentare.

Aceeași abordare preventivă se remarcă și în cazul mamelor participante la studiu care au declarat în proporție de 62% că vor să își protejeze copiii și să prevină din timp eventualele probleme de sănătate ale acestora.

Mamele au dat mai des suplimente copiilor

Astfel, și în rândul respondentelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani și cu copii de la 0 la 10 ani, 65% au oferit suplimente pediatrice în perioada februarie-august, frecvența de consum în rândul copiilor crescând, 10% dintre mame menționând că le-au oferit mult mai des din cauza pandemiei. Intenția de consum este ridicată, 62% dintre respondente declarând că le vor oferi și în viitor. Pediatrul și medicul specialist se diferențiază ca surse principale de informare pentru suplimentele pediatrice.

În cazul suplimentelor pentru adulți, principalele criterii care influențează alegerea sunt: recomandarea medicului, efectul/beneficiile produsului, conținutul de ingrediente cât mai naturale și recomandarea farmacistului.

Citeste si:
#scutpentruspitale: Alevia donează 6.000 de cutii cu suplimente...
#scutpentruspitale: Alevia...

Studiul a fost realizat de compania de cercetare Kantar TNS România în august 2020 la solicitarea Secom pentru a identifica schimbarea obiceiurilor de consum ale românilor în categoria de suplimente alimentare în perioada februarie-august 2020. La studiu au participat 2.168 de adulți, din segmentul de vârstă 25-55 ani și femei din segmentul 18-24 ani, atât consumatori cât și non-consumatori de suplimente alimentare, cu studii superioare și liceale, din localități cu peste 50.000 de locuitori.

Portofoliul Secom® include peste 450 de produse: 300 de suplimente alimentare, peste 40 de sortimente de ceaiuri și 130 de produse cosmetice de ultimă generație.

Sursa foto: Secom

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri