Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat, că autoritățile au fost nevoite să regândească planul vaccinării după ce compania Moderna a anunțat că va scădea cu 20% livrările către România, scrie G4Media.ro.

"Am reevaluat disponibilitatea numărului de doze și am ținut cont de deficitul de 93.000 de doze de la Pfizer. A venit recomandarea să nu se decaleze rapelul și, în plus de asta, aveam informația că Moderna va diminua livrările pentru februarie cu aproximativ 20%. Se estimează că vor fi recuperate în perioada următoare, din luna februarie, dar nu avem un calendar. Astfel că a trebuit să regândim planul de acțiune, ca să nu amânăm rapelul pentru 460.000 de persoane care au făcut prima doză. În această situație ne permitem să vaccinăm 8000-9000 de persoane zilnic, la care se adaugă persoanele din centrele sociale rezidențiale și a celor din centrele de dializă. Avem 50% nivel de acoperire a persoanelor din aceste centre", a spus Valeriu Gheorghiță.

Spania, Cehia, Germania, Italia au blocat campaniile de vaccinare din cauza întârzierilor livrărilor companiilor care fabrică vaccinurile COVID-19.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri