Vaccinul Astra Zeneca este cel mai puțin căutat ser de către românii care vor să se vaccineze. Având în vedere că România se află la cel de-al doilea lot care iese din perioada de valabilitate, Valeriu Gheorghțiă, președintele CNCAV, a declarat că va propune sistarea vaccinării cu Astra Zeneca.

”Ne gândim în mod serios să propunem de la începutul anului viitor sistarea vaccinării cu AstraZeneca, pentru că numărul celor care se vaccinează este foarte redus și riscul ca dozele să iasă din termenul de valabilitate e mare, pentru că nu poți să comanzi câteva zeci sau mii de doze”, a declarat Gheorghiță, în cadrul conferinței de presă săptămânale.

Potrivit informațiilor furnizate de președintele CNCAV, la 31 octombrie, ultimul lot disponibil de vaccin de la compania AstraZeneca a ieșit din perioada de valabilitate, motiv pentru care a fost retras din centrele de vaccinare.

Persoanele care erau programate au fost anunțate să nu se mai prezinte la programare și vor fi reporgramate în momentul în care va sosi un nou lot de vaccin. Rapelul pentru acest tip de vaccin este recomandat la 8 săptămâni, dar există un interval recomandat de până la 12 săptămâni.

Până la acest moment, 418.722 de persoane s-au vaccinat cu schema completă Astra Zeneca. Pe 15 noiembrie, nicio persoană nu s-a imunizat cu acest ser.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri