Dr. Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, a declarat, într-o conferință de presă, că vor implementa, începând din luna martie, o listă de așteptare în platormă. Persoanele care se află pe lista de așteptare vor fi notificate în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare pe care l-au ales.

„O persoană, când își face cont în platformă, își exprimă opțiunea să intre în lista de așteptare, selectează un centru de vaccinare pentru care optează și va vizualiza numărul de persoane care sunt în față pe acea listă.

Când se vor elibera locuri, persoanele care sunt în lista de așteptare vor fi notificate prin sms și email, se rezervă locul în centrul pentru care a optat timp de 24 de ore. În acest interval, persoana poate opta pentru vaccinare acolo sau poate refuza programarea, moment în care sistemul notifică următoarele persoane.

Aplicația va notifica și că se deschid centrele noi și acele persoane pot ieși din listă și să se programeze în acele centre, moment în care vor fi șterse din lista de așteptare", a declarat Valeriu Gheorghiță, scrie Digi24.

Până la data de 9 februarie, în România, au fost recepţionate 1.236.449 de doze de vaccin, de la Pfizer, Moderna şi Astra Zeneca, dintre care au fost distribuite 981.610, potrivit Agerpres.

„În total, până la data de 9 februarie au fost recepţionate 1.236.449 de doze de vaccin, însumând dozele de la Pfizer, Moderna şi Astra Zeneca, dintre care au fost distribuite 981.610. La acest moment, stocul existent este de circa 254.839 de doze. Numărul total de doze recepţionate la data de 9 februarie de la compania Pfizer/BioNtech este de 1.076.849 de doze. Stocul existent în acest moment este de circa 170.879. Vă reamintesc, urmează să sosească, probabil în cursul acestei seri sau, cel târziu, mâine dimineaţă, încă 35.100 de doze pentru centrele regionale de depozitare Timişoara şi Cluj, care nu au putut ajunge din cauza vremii nefavorabile înregistrată în Germania", a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Câte doze de vaccin anti-COVID vor veni în România

Medicul a adăugat că până la 9 februarie au fost recepţionate 78.000 de doze de la Moderna.

De la compania AstraZeneca au fost recepţionate în total 81.600 de doze într-o singură tranşă, fiind distribuite deja 81.000 de doze către centrele regionale de stocare, a completat el.

"Stocul existent la acest moment este de 37.460 de doze. Şi se estimează că în data de 12 februarie vor ajunge încă 92.400 de doze în România de la AstraZeneca", a precizat Gheorghiţă.

Câte persoane au fost vaccinate în România

Valeriu Gheorghiţă, a precizat că numărul total al persoanelor vaccinate anti COVID la data de 8 februarie, cu vaccinurile Pfizer şi, respectiv, Moderna, este de 661.062, dintre care 430.776 de persoane cu prima doză şi 230.286 de persoane şi cu doza a doua.

El a menţionat că numărul de doze administrate în ultimele 24 de ore este de 35.026, din care 4.885 persoane vaccinate cu prima doză şi 30.141 de persoane vaccinate cu doza a doua.

Şeful CNCAV a adăugat că până la data de 8 februarie au fost vaccinate 409.564 de persoane din etapa a II-a a strategiei de vaccinare.

El a precizat că, în ceea ce priveşte numărul persoanelor care deservesc activităţi esenţiale, sunt 78.018 persoane vaccinate, începând cu data de 18 februarie, ceea ce reprezintă 19,04% din numărul total al persoanelor vaccinate începând cu data de 15 ianuarie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri