Prima doză de vaccin Pfizer/BioNtech oferă protecție în proporție de două treimi contra Covid-19, potrivit datelor la care are acces guvernul britanic, scrie Bloomberg, potrivit HotNews.ro.

Primele statistici din cadrul programului de vaccinare din Regatul Unit, ce vor fi făcute publice în următoarele zile, arată că prima doză reduce riscul de infecție cu simtome cu 64% la cei peste 80 de ani și cu 65% la ceilalți adulți, potrivit unei surse a publicației citate.

Rezultatele, prezentate mai întâi de The Sun, arată că după a doua doză de vaccin Pfizer, protecția crește la 79-84%, funcție de vârstă. Vaccinul AstraZeneca oferă o protecție similară, potrivit The Sun.

Rezultatele de eficacitate sunt mai reduse decât cele din testele clinice efectuate de Pfizer. În urma testelor clinice, eficacitatea vaccinul BioNTech Pfizer (Comirnaty) a fost evaluată la 95% în prevenirea bolii COVID-19.

Sursa foto: Ascannio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri