Maternitatea Bucur, singura desemnată maternitate suport exclusiv COVID-19 în București, va fi dotată cu un ecograf cu trei sonde, în valoare de 30.000 de euro, necesar pentru evaluarea ecografică pulmonară a copiilor născuți de mame cu simptomatologie COVID sau chiar testate pozitiv la naștere. În 2020, medicii maternității au îngrijit 516 nou-născuți, 202 născuți de mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV2. Dintre aceștia, 30 au avut complicații medicale din cauza prematurității și au avut nevoie de supraveghere și îngrijire medicală adecvată.

Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, și copii născuți în alte maternități din București și din alte județe, atât în sistemul public, cât și în cel privat. Fiind maternitate de suport COVID-19, cu circuite speciale, accesul la serviciul radiologic a fost îngreunat, ceea ce face imperios necesar ecograful pentru evaluarea pulmonară.

Dotarea Maternității Bucur a fost posibilă prin intermediul Fondului Internațional Extraordinar lansat de Grupul Generali în contextul pandemiei COVID-19.

Cu acest ecograf putem monitoriza evoluția copiilor cu asfixie la naștere sau care au dezvoltat complicații ale prematurității. Ne ajută mult în diagnosticarea eventualelor malformații, deoarece consulturile interdisciplinare au fost și ele limitate în condiții de pandemie. Este un ecograf performant care ne va ajuta și după terminarea pandemiei în screeningul ecografic al nou-născuților.

Licuța Novaseliv, șefa Secției de Neonatologie, Maternitatea Bucur

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat necesitatea de a continua dotarea maternităților, precum și a secțiilor de terapie neonatală și de pediatrie.

“Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanțarea deficitară și de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenție este vitală. Timpul nu stă în loc pentru medici și nou-născuți. Cazul Maternității Bucur este unul cu atât mai special, cu cât a fost desemnată suport COVID, fără ca asta să însemne o dotare prioritară și accelerată. Încercăm să suplinim aceste carențe, pentru ca medicii să își poată face meseria, a declarat Alexandrescu.

Organizaţia Salvaţi Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile și în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în valoare totală de 150.000 euro.

În prima parte a anului 2021, vor fi dotate 10 unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

De 31 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Sursa foto: Salvați Copiii România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri