„Valul 3 al pandemiei nu va ocoli România și teama noastră este că va fi mai rău”. Este semnalul de alarmă al medicului Cătălin Apostolescu, directorul medical de la Institutul Matei Balș din Capitală, scrie Digi24.ro.

Acesta a declarat că vor apărea noi mutații și vom avea de conviețuit mulți ani de acum încolo cu SARS-CoV-2. În aceste condiții, medicul atrage atenția că toate spitalele trebuie să aibă circuite COVID și non-COVID, pentru că instituțiile desemnate pentru a trata bolnavii de COVID, de mai bine de un an, nu mai fac față.

Cătălin Apostolescu a dezvăluit ce a însemnat pentru Institutul „Matei Balș” valul al doilea al pandemiei de coronavirus în România: „Acum este, într-adevăr o perioadă n-aș putea spune de liniște, cât de ușoară acalmie. Cele 2.000-3.000 de cazuri pe zi care apar ne permit să respirăm în momentul de față. Am avut o perioadă care a început din septembrie și a continuat în octombrie, noiembrie, decembrie, când la propriu ne-am sufocat, când numărul pacienților era atât de mare, că nu mai știam unde să-i punem, când rulajul pacienților era atât de mare, încât a trebuit să facem rabat la procedurile de dezinfecție”.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri