Persoanele care s-au vaccinat cu două doze de ser anti-COVID pot descărca adeverinţa de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, a declarat şeful Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

"Legat de un alt element important, al cincilea aspect, posibilitatea ca fiecare persoană care a fost vaccinată cu cele două doze să poată să îşi descarce adeverinţa de vaccinare, în format electronic, direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (...). Practic, persoana vaccinată îşi introduce câteva date de siguranţă şi poate să descarce această adeverinţă", a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în prezent sunt active în ţară 678 de centre de vaccinare cu 990 de fluxuri, urmând ca numărul total al centrelor de vaccinare să ajungă la 1.137.

"Centre de vaccinare pentru cele 3 tipuri - Pfizer, Moderna şi Oxford AstraZeneca - sunt şi vor fi activate în perioada următoare 1.137, cumulând un total de 1.571 de cabinete, de fluxuri de vaccinare. La acest moment sunt active 678 de centre, cu un număr cumulat de 990 de fluxuri. După cum spuneam, din 15 martie vor fi operaţionalizate alte 74 de cabinete de vaccinare. Din toate aceste centre active la acest moment, 52 de centre sunt din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne - 30 de centre reţeaua MAI şi 22 de centre din reţeaua MApN care sunt active", a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a precizat, legat de deschiderea celor 74 de noi cabinete de vaccinare la nivel naţional, că posibilitatea de programare va fi de miercuri, 10 martie, şi demararea activităţilor de vaccinare propriu-zisă din data de 15 martie, conform Agerpres.ro.

"Aceste noi cabinete, 74 de cabinete, vor fi destinate, de asemenea, persoanelor vulnerabile, celor peste 65 de ani, persoanelor cunoscute cu boli cronice şi cu dizabilităţi. Zilnic, în aceste noi cabinete se pot vaccina aproxima 4.440 de persoane. Practic, în total, pe toată perioada de 28 de zile în care sunt disponibile aceste locuri de programare pentru prima doză, putem asigura aproximativ 120.000 de persoane noi care se vor putea vaccina", a declarat Gheorghiţă.

Sursa foto: Facebook / RO Vaccinare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri