Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că peste un milion de persoane au fost imunizate împotriva noului coronavirus în cabinetele medicilor de familie.

"Sunt 3.446 de cabinete de medicină de familie care au contract încheiat cu casele de asigurări de sănătate. Sunt peste 1.016.000 de persoane vaccinate până la acest moment din data de 4 mai de când a debutat vaccinarea în cabinetele de medicină de familie. 155 de spitale publice care au vaccinat până la acest moment peste 44.600 de persoane de pacienţi cu afecţiuni cronice şi 26 de spitale private în care au fost vaccinaţi peste 7.100 de pacienţi. În momentul de faţă, pe lângă cele 3.446 de cabinete de medicină de familie care au activităţi de vaccinare la nivel naţional, sunt 739 de centre de vaccinare active având în total 1.063 de fluxuri", a spus medicul militar, scrie Agerpres.

El a afirmat că în cabinetele de medicină de familie se pot vaccina şi copiii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani în măsura în care medicul de familie va face solicitare de doze de vaccin anti-COVID pediatric după aceleaşi proceduri folosite până la acest moment pentru celelalte tipuri de vaccinuri.

Valeriu Gheorghiţă: Municipiul Bucureşti este la 66,5% rată de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă a declarat că municipiul Bucureşti a ajuns la o rată de vaccinare de 66,5%. Până pe data de 12 ianuarie au fost vaccinaţi, cu cel puţin o doză, peste 8.006.000 de români. Aceştia reprezintă circa 41,5% din populaţia generală.

"Toate judeţele în momentul de faţă au o rată vaccinare de peste 30% din populaţie rezidentă de peste 12 ani. Municipiul Bucureşti este la 66,5% rată de vaccinare", a spus medicul militar, la o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, alte şase judeţe au rata de vaccinare între 50 şi 60% - Cluj, Constanţa, Sibiu, Ilfov, Tulcea şi Braşov.

"Sunt 25 de judeţe care au rată de vaccinare între 40 şi 50% şi restul sunt judeţe care au rată de vaccinare între 30-40%", a mai spus reprezentantul CNCAV.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri