România nu a primit vaccin AstraZeneca din lotul de un milion de doze din care două persoane din Austria fuseseră imunizate şi au avut reacţii adverse, a precizat, secretarul de stat Andrei Baciu de la Ministerul Sănătăţii, pentru Agerpres.

"Această situaţie a pornit de la două reacţii adverse înregistrate în Austria, care au apărut la distanţă de câteva zile de la administrarea vaccinului produse de AstraZeneca. Pe cale de consecinţă, autorităţile europene s-au sesizat, au identificat lotul de vaccin. Acest lot de vaccin conţinea un milion de doze, care au fost distribuite în 17 ţări la nivel european, din care nu face parte şi România. Vorbim de Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Franţa, Grecia, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Spania şi Suedia. Mai mult decât atât, ca urmare a acestui eveniment, câteva din aceste ţări (Estonia, Lituania, Luxemburg, Letonia), începând cu data de 9 martie, au suspendat vaccinarea cu respectivul lot. Vorbim despre vaccinurile care fac parte din respectivul lot. (...) Aceste ţări au suspendat pe data de 9 vaccinarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, care provine din respectivul lot de un milion. România nu a primit vaccinuri din respectivul lot", a precizat secretarul de stat.

El a spus că Agenţia Europeană a Medicamentului a emis, joi, o declaraţie potrivit căreia "se recomandă în continuare" imunizarea cu vaccinuri produse de AstraZeneca.

"Pe baza datelor şi analizei preliminare, nu există o relaţie de cauzalitate între administrarea vaccinului de la AstraZeneca şi reacţiile adverse care au apărut, însă investigaţia va continua. În continuare, se recomandă administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. La nivel european s-au administrat în jur de 5 milioane de doze şi în România vorbim în jur de 208.000 doze administrate până ieri. Noi analizăm şi monitorizăm în continuare tot ceea ce se petrece şi aşteptăm oricum şi update-uri de la Agenţia Europeană a Medicamentului", a adăugat secretarul de stat.

Sursa foto: Facebook / Andrei Baciu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri