Compania americană Moderna a anunțat că a început studiile clinice pentru un nou vaccin împotriva COVID-19, care ar putea fi depozitat și transportat în frigidere în loc de congelatoare.

Moderna a precizat faptul că va începe studiile pentru un nou vaccin anti-COVID, care ar putea fi depozitat și transportat mai ușor.

În acest sens, compania menționează că vaccinul ar putea ajunge cu mai multă ușurință în statele din Africa sau alte țări sărace sau în curs de dezvoltare.

Studiul, aflat la început, va evalua siguranța vaccinului, intitulat mRNA-1283, la trei niveluri de doză. Acesta ar urma să fie administrat adulților sănătoși fie ca doză unică, fie în două doze, la 28 de zile distanță.

Studiul a început săptămâna trecută, Moderna administrând deja primele doze voluntarilor, vaccinul având drept „target” varianta B.1.351, identificată în Africa de Sud.

Citeste si:
EMA a autorizat vaccinul Moderna pentru copiii între 12 și 17 ani
Agenția Europeană a...

Sursa foto: Facebook/ Moderna

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri