Dr. Valeriul Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut publice noi date despre campania de vaccinare. Acesta a precizat că începând cu 6 aprilie vor fi deschise noi centre de vaccinare în România.

Gheorghiță a precizat că începând cu luna aprilie, campania de vaccinare va fi accelerată. Pe 6 aprilie vor fi deschise 12 noi centre de vaccinare, dedicate vaccinării cu Moderna. Iar pe 13 aprilie, alte 144 de centre vor fi deschise, centre în care vaccinarea se va face cu Pfizer.

Tot în aprilie, mai exact pe data de 10, va fi operaționalizată creșterea fluxului de vaccinare de la 60 la 90 de persoane/ centru/ zi.

În plus, aproximativ 50% dintre medicii de familie și-au anunțat disponibilitatea pentru vaccinarea anti-COVID. Acestora li se aduagă și marile companii, care au organizat fluxuri de vaccinare în cadrul cabinetelor medicale de Medicina Muncii și nu numai.

Până în prezent, pe listele de aștepare sunt înscrise 760.000 de persoane, dintre care 310.000 au primit notificare de programare, iar 217.000 au confirmat deja prezența la imunizare.

Citeste si:
Barna: Susțin orice măsură, oricât de fermă, pentru a încuraja...
Barna: Susțin orice măsură,...

Dintre cei de pe listele de așteptare, 57% fac parte din etapa a treia, 35% sunt din categoriile vulnerabile, iar 8,3% sunt lucrători în activitățile esențiale.

Nu în ultimul rând, Gheorghiță a precizat că cele mai multe înscrieri pe listele de așteptare sunt în județețe București, Cluj, Prahova, Ilfov, Mureș și Iași.

Citeste si:
Peste 123.000 de tineri s-au vaccinat anti-COVID
Peste 123.000 de tineri s-au...
Sursa foto: RO Vaccinare/ Facebook

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri