De Ziua Mondială a Sănătății, 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste.

În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca și sunt respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare.

Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens.

Primarul Dominic Fritz anunţa, la sfârşitul lunii martie, că medicii de familie vor fi implicaţi în programul de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2, în cadrul unui proiect-pilot, municipalitatea contribuind pecuniar, prin ajutor de la sponsori, pentru plata doctorilor care vor efectua imunizarea.

Potrivit acestuia, Guvernul va aloca fiecărui medic câte 30 de lei pentru fiecare pacient vaccinat, iar primăria, cu ajutorul unui sponsor, va completa suma cu încă 40 de lei pentru fiecare imunizare efectuată. Sponsorul local a donat deja 100.000 de lei în acest scop, dar trebuie găsită o soluţie sustenabilă de finanţare a medicilor de familie implicaţi în vaccinare.

Sursa foto: Instituția Prefectului Județul Timiș/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri