Utilitatea lăzii frigorifice nu poate fi contestată de nimeni niciodată, aceasta ajutându-ne să depozităm o mulțime de alimente pe termen lung, congelându-le și păstrându-le astfel proprietățile benefice precum și prospețimea. Au o capacitate generoasă ce ne permite nu numai să păstrăm pe termen îndelungat o cantitate mare de legume, fructe, carne sau produse lactate, ci totodată să le și organizăm foarte bine, pentru a le putea găsi cu ușurință atunci când ne dorim să le folosim la gătit.

Atât timp cât dispui de spațiul necesar pentru o ladă frigorifică, cu siguranță vei găsi o mulțime de motive pentru a avea în vedere o astfel de achiziție. Aceste lazi frigorifice vin la pachet cu o serie de avantaje și beneficii ce te vor convinge foarte rapid că ai făcut o alegere bună și vei regreta doar faptul că ai decis atât de târziu să îți achiziționezi un astfel de aparat.

Dar cum alegi o ladă frigorifică de calitate? Ei bine, există o serie de aspecte pe care trebuie să le ai în vederea unei alegeri cât mai inspirate. Împreună cu echipa de la magazinul online de electrocasnice Demax am decis să îți prezentăm câteva dintre cele mai importante caracteristici de care trebuie să ții cont neapărat atunci când îți cumperi o ladă frigorifică. Iată care sunt acestea:

Controlul temperaturii

Este foarte important să poți controla temperatura cu ușurință, în funcție de propriile preferințe, precum și de necesități. De regulă, cele mai multe lăzi frigorifice păstrează o temperatură de -18 grade Celsius. Există însă și situații în care îți vei dori o temperatură mai joasă sau mai ridicată, iar în acest sens ar trebui să poți controla cu ușurință temperatura.

Întreținere

Alege să cumperi o lada frigorifica ușor de întreținut. Dezghețarea ar trebui să se poată face rapid și fără prea multe bătăi de cap, iar materialele folosite pentru construirea lăzii să fie ușor de curățat și întreținut pe termen lung.

Astfel, vei putea îmbunătăți în mod considerabil durata de viață a lăzii frigorifice achiziționate.

Capacitatea lăzii

Un alt criteriu de alegere a lăzii frigorifice perfecte pentru tine este capacitatea acesteia. Aceasta poate fi de la 100 până la peste 400 de litri, existând modele cu diferite capacități, astfel încât să poți alege lada frigorifică ideală în funcție de spațiul de care dispui, precum și de propriile preferințe.

Cât de multe alimente vrei să congelezi? Este o întrebare ce te va putea ajuta să alegi cu ușurință capacitatea lăzii frigorifice. Dacă ai o familie numeroasă precum și o grădină de unde recoltezi adesea fructe și legume, atunci cu siguranță ar trebui să ai în vedere achiziționarea unei lăzi cu capacitate mare.

Organizare

Pentru a putea găsi cu ușurință anumite pungi cu alimente atunci când vrei să pui în practică anumite rețete, organizarea interioară a lăzii ar trebui să fie cât mai bine pusă la punct. Vei găsi lăzi frigorifice orizontale ce dispun de anumite compartimente cu ajutorul cărora îți vei putea organiza alimentele pe categorii, pentru a le găsi cât mai ușor apoi.

Trebuie să ai în vedere ca lada frigorifică achiziționată să îți pună la dispoziție cât mai multe coșuri cu ajutorul cărora să îți poți organiza alimentele după bunul plac. Acestea sunt ușor de îndepărtat, atunci când nu ai nevoie de ele, facilitând astfel depozitarea alimentelor voluminoase.

De asemenea, tot pentru a facilitatea organizarea alimentelor congelate, lada frigorifică achiziționată ar trebui să îți pună la dispoziție un sistem de iluminare interioară.

Nivelul de zgomot

În funcție de camera în care vei instala noua ta ladă frigorifică, nivelul de zgomot îți poate influența în mod negativ confortul. Prin urmare, dacă aceasta va fi amplasată într-un loc în care petreci o bună parte a timpului, va trebui să oferi atenție nivelului de zgomot produs. Iar recomandarea noastră este, desigur, să alegi o ladă frigorifică cu un nivel de zgomot cât mai redus, pentru a evita astfel compromiterea nivelului de confort.

Alarmă

Pentru a putea evita decongelarea alimentelor păstrate în interiorul lăzii frigorifice, în cazul în care ușa a fost uitată deschisă, au apărut defecțiuni tehnice sau există o pană de curent, există lăzi frigorifice care dispun de un sistem de alarmă. Astfel, vei fi atenționat de problemele existente pentru a lua măsurile necesare prevenirii decongelării alimentelor.

De asemenea, o autonomie cât mai generoasă în cazul unei întreruperi de curent te va ajuta să păstrezi alimentele congelate pe termen lung, în ciuda lipsei energiei electrice.

Acestea sunt așadar caracteristicile pe care ar trebui să le cauți neapărat la o ladă frigorifică, pentru ca mai apoi experiența utilizării sale să fie cât mai satisfăcătoare.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri