Vești bune pentru angajații din restaurante și hoteluri. Andrei Baciu a declarat că începând de luni, angajații din sectorul HoReCa se vor putea vaccina într-un spațiu special amenajat la Hanul lui Manuc din București.

Secretarul de stat a precizat că acolo va fi prezentă o echipă mobilă de medici care vor demara acest proces de imunizare.

”Sunt 500 de persoane pe listele de așteptare. Este o echipă mobilă de la Spitalul Universitar (...) Luni mai este un eveniment nou pentru angajaţii din restaurante şi hoteluri. Va fi tot în Bucureşti, este deja o listă de 500 de persoane, se va demara activitatea şi pentru acest domeniu. Este un restaurant, Hanul lui Manuc, dacă nu mă înşel, unde se va derula această activitate de vaccinare cu o echipă mobilă de la Spitalul Universitar”, a declarat Andrei Baciu, în cadrul unei emisiuni de la Digi24.

Andrei Baciu a mai amintit că vineri s-a început vaccinarea în interiorul a două mari companii din România: BGS și KFC, unde angajații, dar și familiile lor au putut să se imunizeze.

Declarațiile secretarului de stat vin în contextul în care premierul Florin Cîțu a transmis că sectorul HoReCa ar putea să funcționeze independent de rata de infectare dintr-o localitate, în măsura înc are toți angajații se vor vaccina.

„Dacă o să avem toate persoanele vaccinate, putem să discutăm să nu mai depindă sectorul HoReCa de rata de incidență. E un scenariu de lucru (...)Trebuie să vedem cum evoluează cazurile”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a avut discuții cu reprezentanții industriei ospitaliății, cu privire la revenirea la normalitate de la 1 iunie. Restaurantele ar urma să funcționeze la interior la o capacitate de cel mult 50%.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri