Agenția Europeană a Medicamentului a finalizat analiza folosirii anticorpilor monoclonali sotrovimab pentru tratatea pacienților COVID care nu au nevoie de oxigen suplimentar. Tratamentul se adresează adulților și adolescenților de peste 12 ani.

Medicamentul se administrează prin turnare (picături) în venă.

Agenția Europeană a Medicamentului își bazează recomandările pe datele calitative rezultate în urma studiului pe adulții infectați cu COVID, care au avut forme medii de boală și nu au avut nevoie de oxigen.

Analiza interimară arată că sotrovimab reduce perioada de spitalizare cu până la 24 de ore, iar riscul de deces este redus cu până la 85% față de cei care au primit placebo: spitalizarea pentru mai mult de 24 de ore sau decesul au apărut la 1% (3 din 291) din pacienții care au primit sotrovimab și la 7% (21 din 292).

În ceea ce privește efectele adverse, cele înregistrate au fost ușoare sau moderate. Reacțiile alergice la tratament trebuie observate de către cadrele medicale, iar pacienții care reclamă astfel de efecte trebuie monitorizați în continuu.

Când ar putea fi folosit tratamentul

Recomandările EMA pot fi folosite de autoritățile sanitare naționale pentru a lua o decizie în privința utilizării sotrovimab înainte de a primi autorizație de punere pe piață.

Deși evaluarea curentă a fost încheiată, o altă procedură de revizuire, care a început pe 7 mai, este încă în desfășurare. Odată finalizată, aceasta va sta la baza emiterii autorizației de punere pe piață la nivel european.

Sotrovimab este un anticorp monoclonal (o proteină care se atașează de o structură numită antigen) care acționează împotriva virusului SARS-CoV-2. Sotrovimab este conceput să se atașeze de proteina S (proteina țepușă) a coronavirusului, limitând capacitatea acestuia de a pătrunde în celulele corpului și de a declanșa infecția.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri