Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a omologat de urgenţă vaccinul chinez anti-Covid Sinovac, a anunţat agenţia ONU într-un comunicat de presă.

Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste această vârstă.

Lumea are nevoie disperată de mai multe vaccinuri COVID-19 pentru a rezolva uriașa inechitate de acces din întreaga lume. Îi îndemnăm pe producători să participe la Facilitatea COVAX, să își împărtășească cunoștințele și datele și să contribuie la aducerea pandemiei sub control.

Dr Mariângela Simão, OMS

Listarea utilizării de urgență a OMS (EUL) este o condiție prealabilă pentru aprovizionarea cu vaccinuri a formulei COVAX. De asemenea, permite țărilor să-și accelereze propria aprobare de reglementare pentru a importa și administra vaccinuri COVID-19.

Citeste si:
OMS: Jumătate dintre cazurile de tulburări emoționale apar la 14 ani
OMS: Jumătate dintre cazurile...

În cazul vaccinului Sinovac-CoronaVac, evaluarea OMS a inclus inspecții la fața locului a unității de producție.

Produsul Sinovac-CoronaVac folosește un virus inactivat. Cerințele sale ușoare de stocare îl fac foarte ușor de gestionat și potrivit în special pentru setări cu resurse reduse.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri