Un studiu recent efectuat arată că aproximativ 99% din decesele provocate de COVID-19 în Statele Unite ale Americii sunt ale celor nevaccinați.

În mai au fost internați peste 853.000 de pacienți, dintre care mai puțin de 1.200 erau vaccinați, ceea ce înseamnă o rată de circa 0,1%. Dintre cele 18.000 de decese înregistrate, doar 150 au avut loc în cazul unor persoane imunizate cu schema completă, adică 0,8%, potrivit sciencealert.com.

”Sunt vaccinuri care previn 100% decesul în cazul infectării cu COVID, ceea ce face ca situațiile negative înregistrate să fie cu atât mai tragice, deoarece ar putea fi evitate”, a precizat Dr. Rochelle Walensky, director al CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA).

Mai mult de 45% dintre americani sunt vaccinați complet împotriva coronavirusului, însă, asemenea multor alte state, rata de vaccinare a scăzut semnificativ în ultima perioadă.

În acest context, autoritățile americane îndeamnă la vaccinare, deoarece varianta Delta se răspândește foarte rapid și există riscul unui nou val, mult mai puternic. Sunt voci care precizează că această tulpină ar putea fi rezistentă în fața anumitor seruri.

Directorul CDC a menționat, totuși, că două doze de Pfizer sau Moderna sunt suficiente în protecția împotriva noii tulpini care se răspândește amenințător. Dr. Rochelle Walensky insistă că e necesară o rată de vaccinare de cel puțin 75% la nivelul unei comunități, pentru ca răspândirea virusului să fie împiedicată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri