Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, marţi, că situaţia epidemiologică din România este foarte bună, în prezent, însă a subliniat că vaccinarea rămâne soluţia în contextul răspândirii variantelor Delta şi Delta plus ale noului coronavirus, relatează Agerpres.

"Oamenii trebuie să se informeze mai bine, din surse corecte, oficiale, să citească ce doresc, dar să vadă şi sfatul oficial al specialiştilor. Faptul că acum suntem bine nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă şi doamna ministru (n.r. al Sănătăţii) v-a zis că varianta Delta şi varianta Delta plus încep să se răspândească şi reprezintă o problemă şi soluţia rămâne vaccinarea. (...) La acest moment, situaţia epidemiologică din România este una foarte bună. România, cu toate măsurile pe care le-a luat, inclusiv că avem vaccinaţi peste 20%, suntem pe la 4,5 milioane vaccinaţi, toate au jucat un rol în situaţia în care ne aflăm acum. Clar că mai este de lucrat, clar că mai pot să apară situaţii, dar la acest moment cu toate măsurile luate, România este una dintre cele mai bine situate ţări ca şi număr de cazuri, ca şi număr de pacienţi internaţi şi ca număr de decese pe zi şi nu vorbesc de cele adăugate din urmă şi cele care sunt faptic pe ziua respectivă", a declarat Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a arătat că toate datele arată, la acest moment, că România este stabilă din punct de vedere epidemiologic.

Şeful DSU a precizat că este foarte greu de spus cum va arăta situaţia epidemiologică la toamnă, motivând că depinde de variantele noului coronavirus şi de câte persoane sunt vaccinate.

"Toamna rămâne sub semnul întrebării. Nu poate nimeni să zică că toamna va fi perfectă sau cu probleme mari, o să vedem cum evoluează", a mai afirmat Raed Arafat.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri