Când pandemia a luat amploare, în 2020, guvernele lumii s-au grăbit să transmită principalele simptome, pentru ca oamenii să se poate proteja sau să poată identifica o infecție. Febra, tusea, oboseala sau lipsa gustului și a mirosului au fost semnele care anunțau o infecție cu coronavirus. În prezent, din cauza multiplicării constante a coronavirusului, și simptomele s-au diverisificat, iar oamenii de știință vin acum cum studii care relevă alte cinci semne care descriu infecția cu COVID.

În prezent, varianta Delta devine dominantă în din ce în ce mai multe țări, înlocuind varianta inițială, scrie CNCBC.

În acest sens, cel mai recent studiu arată care sunt cinci dintre cele mai noi simptome ale COVID în cazul celor vaccinați complet, vaccinați cu o singură doză sau nevaccinați.

Simptome pentru cei care au schema completă de vaccinare

Participanții la studiu au precizat că, deși s-au reinfectat, au trecut mult mai rapid prin boală și s-au vindecat ușor.

Iată care ar putea fi simptomele pe care un om vaccinat cu schema completă le manifestă:

  1. Durere de cap,
  2. Secreții nazale,
  3. Strănut,
  4. Durere de gât,
  5. Lipsa mirosului.

Tusea sau febra nu mai reprezintă bătăi de cap pentru cei vaccinați complet.

Simptome pentru cei care s-au vaccinat cu doar o doză

Dacă ați fost vaccinat doar cu o doză de ser și v-ați (re)infectat cu COVID, iată care sunt simptomele dominante:

  1. Durere de cap,
  2. Secreții nazale,
  3. Durere de gât,
  4. Strănut,
  5. Tuse persistentă.

Dacă vorbim doar despre o doză de vaccin, unul dintre simptomele clasice COVID, tusea, apare mai pronunțat.

Simptome pentru nevaccinați

Dacă nu sunteți vaccinat anti-COVID, simptomele resimțite sunt apropiate de cele anunțate inițial de autoritățile sanitare la nivel mondial, după cum urmează:

  1. Durere de cap,
  2. Durere în gât,
  3. Secreții nazale,
  4. Febra,
  5. Tuse persistentă.

Lipsa mirosului și a gustului nu mai este printre principalii indicatori, iar apariția sa depinde de tulpina cu care v-ați infectat.La acest moment, varianta Delta este cea care cauzează îngrijorare, mai ales în rândul nevaccinaților. Însă studiile arată că două doze de vaccin AstraZeneca sau Pfizer sunt eficiente în fața variantei originare în India.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri