România a depășit pragul de 500 de cazuri noi de coronavirus, dată fiind răspândirea rapidă a variantei Delta. Adriana Pistol, medic epidemiolog și reprezentant al INSP, a declarat că înmulțirea infectărilor este unul dintre efectele concediilor românilor, în special, cele petrecute pe litoral.

”Crește numărul de cazuri. Se vede efectul litoralului românesc, unde oamenii se înghesuie, iar cei mai mulți sunt nevaccinați”, a declarat Pistol, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, medicul a adăugat că este foarte important să respectăm și celelalte reguli de protecție, cum ar fi purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale, chiar dacă suntem imunizați.

”Încurajând în mod activ vaccinarea, nu ar trebui să ne confruntăm cu un val pandemic foarte serios”, a mai spus medicul.

Potrivit informațiilor furnizate de medicul Valeriu Gheorghiță, în prezent, România este pe penultimul loc în Europa în ceea ce privește rata de acoperire vaccinală.

Citeste si:
România, la un pas de un scenariu sumbru: 25.000 de cazuri pe zi,...
România, la un pas de un...

Peste 5 milioane de români sunt vaccinați cu schema completă, iar în ultimele 24 de ore, 11.863 de persoane au trecut pragul centrelor de vaccinare în țară.

Până astăzi, 17 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.088.053 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.050.342 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 544 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri