Premierul Florin Cîţu susţine necesitatea vaccinării sau testării tuturor angajaţilor din sistemul public care intră în contact cu cetăţenii. El a declarat că va propune în coaliţia de guvernare vaccinarea sau testarea obligatorie a aparatului de stat.

"Vă spun opinia mea personală şi discutăm după aceea care va fi soluţia. Cred că nu doar personalul medical, ci şi personalul din învăţământ, şi personalul din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, angajaţii din sistemul public care lucrează în sistemul bugetar ar trebui cu toţii să fie vaccinaţi sau testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune. Vom vedea, în funcţie de discuţiile cu specialiştii, care va fi varianta aprobată. Vom discuta şi în Coaliţie şi vedem, dar eu cred că, acolo unde intră în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili", a afirmat Cîţu, potrivit Agerpres.

"Singura soluţie este vaccinarea. Altfel nu putem trece peste acest val patru şi România este pregătită pentru un val patru. Am verificat şi secţiile ATI nu au redus numărul de paturi pentru pacienţii COVID. Putem să şi creştem. În acelaşi timp, centrele de vaccinare au păstrat capacitatea pe care o avem. Putem să vaccinăm peste 100.000 de persoane zilnic. Depinde doar de noi să trecem peste acest val patru", a mai afirmat Cîţu.

Premierul se află la Botoşani pentru a prezenta, în faţa Colegiului Director al PNL, moţiunea cu care candidează la conducerea partidului.

Sursa foto: Printscreen Guvernul Romaniei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri