Pe agenda ședinței de Guvern de pe 30 august se află proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede mai multe măsuri gândite pentru a crește rata de vaccinare în România.

Proiectul de Ordonanță de Urgență este inițiat de către Ministerul Sănătății și se concentrează pe următoarele măsuri:

  • Persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 de lei, sub forma tichetelor de masă, care au caracteristicile fizice și valorice prevăzute de Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, cu modificările și completările ulterioare
  • Organizarea unei Loterii de vaccinare, ca măsură de încurajare a vaccinării. Loteria constă în acordarea de premii în bani cetățenilor români vaccinați cu schema completă de vaccinare. Pentru anul 2021, prima extragere are loc în luna octombrie.

Conform aceluiași proiect de Ordonanță de Urgență, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului stabilește fondul anual de premiere pentru Loteria de vaccinare, precum și repartizarea acestuia. De asemenea, modul de organizarea a Loteriei de vaccinare, structura premiilor precum și procedura de acordare a premiilor în bani se stabilesc prin ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței.

Proiectul de Ordonanță de Urgență poate fi consultat aici.

"Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite. Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Aştept actul normativ, să fie aprobat în şedinţă de guvern. Cred că o să fie HG. (...) Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF - loteria bonurilor fiscale - şi cred că de acolo ne vom inspira", explica Florin Cîțu la finalul unei ședințe derulate la începutul lunii august.

Citeste si:
Consultări între Iohannis și partide pentru desemnarea...
Consultări între Iohannis și...

Sursa foto: Guvernul Romaniei / Facebook

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri