Pe 28 septembrie, începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin. Oricine dorește se poate prezenta pentru administrarea rapelului în centrele de vaccinare.

Sunt active în acest moment 635 centre cu 914 fluxuri de vaccinare. Chiar dacă unele centre au avut activitatea sistată, cele mai multe au revenit la programul obișnuit, iar altele se vor redeschide treptat, în funcție de solicitările din fiecare zonă:

  • 51 de centre și-au reluat deja activitatea;
  • 187 de centre au revenit la programul obișnuit de lucru.

Se pot vaccina TOATE persoanele care au cel puțin 6 luni de la rapelul făcut cu Pfizer/BioNTech, Moderna sau Oxford/AstraZeneca. Vaccinurile folosite în această etapă sunt doar cele pe bază de ARN mesager (Pfizer/BioNTech și Moderna), chiar și pentru cei care au făcut schema completă cu Oxford/AstraZeneca.

Recomandarea specialiștilor este ca această doză să fie făcută cu PRIORITATE de:

  • persoanele din categoriile vulnerabile (persoane peste 65 de ani, cei cu boli cronice);
  • medici, asistente și ceilalți angajați din spitale;
  • profesori și angajații sistemului de învățământ.

Centrele de vaccinare deschise pot fi accesate AICI.

Pentru programare într-un anumit centru de vaccinare, poate fi accesată platforma.

Cum ne putem programa în platforma RO Vaccinare

Pași pentru programare în platformă pentru doza a III-a:

  • Vă autentificați în platformă prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei.
  • Selectați secțiunea „Beneficiari”:
    • Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”.
    • Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”.
  • Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar,vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea.
  • La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.

Validarea îndeplinirii condițiilor pentru administrarea dozei de rapel (booster) se realizează prin interogarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV), unde
sunt luate în evidență toate persoanele vaccinate în România.

Indiferent de statusul primelor două programări în platformă, se pot face programări pentru a III-a doza, dacă sunt respectate cele două condiții mai sus menționate.

Se consideră două doze, atât pentru persoanele care au făcut doza I și doza a II-a cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca, cât și pentru persoanele
care au făcut doza I cu unul dintre cele trei vaccinuri, iar doza a II-a, în funcție de recomandările medicale, cu un alt tip de vaccin dintre cele menționate.

În acest moment, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri