Varianta Delta este dominantă în România de mai bine de două săptămâni, astăzi fiind înregistrat și un record al infectărilor (11.049 de cazuri noi), mai devreme decât estimau autoritățile. În acest sens, epidemiologul Adriana Pistol, membru al INSP, a declarat că România ar putea depăși 20.000 de cazuri pe zi.

”Ne așteptam la un asemenea număr de cazuri în luna octombrie. Suntem la final de septembrie, până în octombrie nu mai e mult, dar vom împinge pragul absolut. Este posibil să depășim 20.000 de cazuri pe zi, ținând cont de transmiterea comunitară din prezent”, a declarat dr. Pistol, în cadrul unei conferințe de presă.

Epidemiologul susține că această creștere a numărului de cazuri nu a fost cauzată de congresul PNL, organizat în weekend, deși nu au fost menținute regulile de protecție socială.

”În fiecare weekend numărul de teste scade, nu are legatură cu vreun congres al vreunui partid, din punct de vedere epidemiologic. În decurs de 14 zile vom vedea rezultatele, așa cum am calculat și până acum”, a mai spus aceasta.

Totodată, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a completat declarațiile Adrianei Pistol, precizând că România are o rată de pozitivare de 15%, ceea ce înseamnă că ”în fiecare zi am putea intra în contact direct cu cineva pozitiv”. Astfel, medicul infecționist insistă pentru respectarea normelor de până acum, mai cu seamă păstrarea distanței sociale și a măștii de protecție.

Sistemul medical românesc ar putea fi blocat de infectarea tuturor celor care nu au niciun fel de protecție”, a mai spus dr. Gheorghiță, precizând că datele unui recent studiu arată că cei vaccinați nu mai sunt contagioși în maximum cinci zile de la contractarea bolii.

Până astăzi, 28 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.210.810 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.129 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.104.496 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.049 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 182 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri